HOVĚZÍ GULÁŠ

24.02.2023

INGREDIENCE:

- 1 kg hovězího masa předního

- 300 g hovězího srdce

- 300 g hovězích jater

- 4 velké cibule

- 1 l hovězího vývaru

- 2 lžíce rajského protlaku

- sádlo

- 1,5 lžíce sladké papriky, sůl, pepř, majoránka

- 2 stroužky česneku


Hovězí maso, srdce a játra očistíme od blan a nakrájíme na větší kostky. Cibuli nakrájíme nahrubo. Do hrnce dáme rozehřát sádlo, na něm orestujeme cibuli do tmava. Přidáme nakrájené maso, orestujeme. Po zatáhnutí masa přidáme protlak, papriku a rozmačkaný česnek. Zalijeme vývarem. Poté stáhneme oheň a pomalu dusíme. Po chvíli dušení přidáme srdce. Ke konci dušení přidáme játra a na větším ohni vaříme 10 minut do měkka. Dochutíme solí, pepřem a majoránkou.