KUŘE NA PAPRICE

INGREDIENCE:
- 1 kuře ze dvora
- 1 velká cibule
- 1,5 l drůbežího vývaru
- máslo
- 4 lžíce sladké papriky
- 1 lžička pálivé papriky
- 300 ml smetany 33%
- sůl, pepř
Kuře naporcujeme, oddělíme prsa a stehna. Křídla a skelet ideálně použijeme na vývar. Maso osolíme a opepříme. V kastrolu rozehřejeme olej a na něm zprudka opečeme kuřecí maso. Maso vyndáme z hrnce a na výpeku do zlatova orestujeme cibuli. Přidáme máslo. Do základu přisypeme sladkou a pálivou papriku, lehce zarestujeme. Nesmíme papriku připálit. Vrátíme zpátky maso a zalijeme drůbežím vývarem. Kuře dusíme do měkka. Maso z omáčky vyjmeme. Omáčku tyčovým mixérem rozmixujeme, případně přepasírujeme. Zašleháme máslo, přidáme smetanu a krátce provaříme. V případě potřeby dochutíme solí.