KUŘE NA PAPRICE

24.02.2023

INGREDIENCE:

- 1 kuře ze dvora

- 1 velká cibule

- 1,5 l drůbežího vývaru

- máslo

- 4 lžíce sladké papriky

- 1 lžička pálivé papriky

- 300 ml smetany 33%

- sůl, pepř

Kuře naporcujeme, oddělíme prsa a stehna. Křídla a skelet ideálně použijeme na vývar. Maso osolíme a opepříme. V kastrolu rozehřejeme olej a na něm zprudka opečeme kuřecí maso. Maso vyndáme z hrnce a na výpeku do zlatova orestujeme cibuli. Přidáme máslo. Do základu přisypeme sladkou a pálivou papriku, lehce zarestujeme. Nesmíme papriku připálit. Vrátíme zpátky maso a zalijeme drůbežím vývarem. Kuře dusíme do měkka. Maso z omáčky vyjmeme. Omáčku tyčovým mixérem rozmixujeme, případně přepasírujeme. Zašleháme máslo, přidáme smetanu a krátce provaříme. V případě potřeby dochutíme solí.